Limited Edition - 030

De tweede limited edition is de 030, een dubbel IPA. Het bier is zwaar aangezet in hop en in alcohol. De drie zeer exclusieve hoppen komen van over de hele wereld: Lemondrop komt uit de Verenigde Staten, Wai´iti komt uit Nieuw-Zeeland en Barbe Rouge komt uit Frankrijk.

Het ontwerp van de etiketten is gemaakt door grafisch ontwerper Jasper ten Kleij. Jasper is een groot fan van low-poly plaatjes. Het werd daardoor al snel duidelijk dat dat de stijl van het etiket zou worden. Het concept met de hoppen van over de hele wereld inspireerde Jasper om een serie van drie etiketten te maken, één voor elk van de herkomstlanden van de hoppen.

specs

Naam: 030
Type: Dubbel India Pale Ale
Vol% Alc: 8,0
Plato: 18°
Bitterheid: 80 IBU
Kleur: 13 EBC
Hoppen, o.a.: Magnum, Citra, Wai’iti, Lemondrop, Barbe Rouge
Mouten, o.a.: Pale ale mout, Pilsmout
Overig: Dryhop met Wai’iti, Lemondrop, Barbe Rouge
Smaakprofiel: Limoen, munt, citrusvrucht
Bewaaradvies: Koel en donker bewaren.
Schenkadvies: De 030 kan het beste gedronken worden op 8-10 graden Celsius. Bij die temperatuur komen de smaken het beste naar voren.
Bier-spijs advies: Sterk bittere bieren, zoals de DIPA, combineren goed met zoute of gefrituurde gerechten. Denk daarbij aan gefrituurde kip of gezouten vleessoorten. Ook gegrilde vleessoorten (denk daarbij aan bbq) passen goed bij de bittere en hoppige smaken van een dipa.

Ook sterke kazen zoals Stilton, blauwe kaas en een sterke cheddar gaan lekker samen met deze dipa! De hop en alcohol in het bier Het zoute van de kaas kan goed op tegen het bittere van het bier en deze kazen laten een romige laag achter in je mond die opgelost worden door de hoppen en de alcohol.

Wat betreft het dessert kun je gaan voor een sterk smakende variant waarbij karamel, zout en pittigheid naar voren komen.